Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Endoneyza Nerededir? İşte Bunu Cevabı

Endoneyza nerede olduğunu sorarsanız işte bunu cevabı. Endonezya Coğrafi Konum  - Endonezya, toplam 2 milyon kilometre uzunluğunda Güneydoğu Asya bölgesinde yer almaktadır. Endonezya'nın kendisi 5 büyük adaya sahip on binlerce adadan oluşuyor. Yani Sumatra, Kalimantan, Java, Sulawesi ve Papua.

Coğrafi konumu çok stratejik. Endonezya'nın coğrafi konumunun 2 kıta ve 2 okyanusla çevrili olduğu yerde. Stratejik olduğu söyleniyor olmasına rağmen, elbette Endonezya'nın coğrafi konumunun bir etkisi ve bunun üzerinde etkisi var. Hem olumlu hem de olumsuz etkiler.

Endonezya'nın kendisi bir deniz ülkesidir, çünkü bazı bölgelere su hakimdir. 2 kıta ve 2 okyanus arasında yer almasının yanı sıra, Endonezya birkaç ülke tarafından da sınırlandırılmıştır. Yani kuzey sınırında Malezya, Singapur ve Filipinler ülkeleri.

Güneyde Avustralya ile sınır komşusudur. Papua Yeni Gine doğuda, Hint Okyanusu da batıda. Endonezya'nın coğrafi konumu hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki incelemelere bakalım.

Endonezya Coğrafi Konumu: Endoneyza Nerede?

Endonezya, Asya ve Avustralya kıtası olmak üzere iki kıta ve Pasifik Okyanusu ve Hint Okyanusu olmak üzere iki okyanus arasında yer almaktadır. Bu nedenle, Endonezya dünya çapraz pozisyonunda. Böylece Endonezya'nın dünyanın trafik şeridinin merkezi olduğuna dair hiçbir şüphe yoktur.